Minu võitlus probleemse näonahaga

probleem näonahaga

Probleemne näonahk võib ootamatult tabada meist igaüht. Olgu selleks siis akne, naha kuivus, punetus, sügelus või hoopis nahalööve – probleemid näonahaga mõjutavad nii meie üldist heaolu kui kipuvad õõnestama ka enesekindlust. Kuidas aga probleemse näonaha eest hoolt kanda ning probleemid seljatada? Jagame Sinuga mõningaid tootesoovitusi ning teiste kasutajate kogemusi. Ehk leiad ka Sina paljude teiste hulgas lahenduse just nende toodetega. 

Jojoba õli probleemse näonaha heaks – miks eelistada ning kuidas see nahale mõjub? 

jojobaõliJojobaõli on tegelikult vedel vaha, mis pärineb Arizona, California ja Mehhiko piirkondade kõrbetes kasvava jojoba põõsa seemnetest. Oma koostiselt on jojobaõli väga sarnane just naha enda loomupärasele rasule. Seetõttu sobib jojobaõli meie nahaga väga hästi kokku. Lisaks on jojobaõli väga puhas, mistõttu ei vaja see tootmise käigus suurt puhastamist.

Jojobaõli on sobilik igale nahatüübile, kuid tänu oma antibakteriaalsetele omadustele, on see eriti hinnatud just probleemse näonaha hoolduses, aidates efektiivselt leevendada erinevaid nahaprobleeme nagu akne, ekseem ja psoriaas. On levinud arusaam, et õli kasutamine ummistab poore ning muudab naha rasuseks. Tegelikult ei kehti see aga sugugi mitte kõikide õlide puhul. Jojobaõli aitab vastupidiselt nahka niisutada, ei ummista poore ning on rasuse naha puhul hoopis naha rasuerituse reguleerijaks. 

Jojobaõli sobib kasutamiseks nii näo- kui ka silmaümbruskreemi asemel, omades lisaks nahka niisutavatele omadustele ka vananemisvastast toimet. Õli muudab naha puhtaks ja pehmeks, lisaks ei ärrita see ka silmi ning sobib seetõttu hästi ka silmameiki eemaldama. 

Kõikvõimas teepuu – millised on tema kasulikud omadused ning mõju probleemsele nahale?  

teepuuõli seepTeepuuõli on rahvameditsiinis tuntud oma antiseptilise, antibakteriaalse ja seenevastase toime poolest ning on ka nahahoolduses aina enam populaarsust kogumas. Kuna teepuuõli on põletikuvastane, toimib see hästi  probleemse näonaha ja akne korral. Tänu antibakteriaalsetele ning seenevastastele omadustele aitab õli peatada viiruste ja bakterite leviku nahal, takistades seeläbi vistrike ja nahalööbe edasiarenemist ning soodustades naha paranemist. Teepuu eeterliku õli näol on tegemist 100% naturaalse õliga, mis sobib hästi ohutuks alternatiiviks mitmesugustele tugevatoimelistele nahahooldustoodetele. Oluline on vaid silmas pidada, et õli sobib kasutamiseks vaid välispidiselt, sissevõttes on see toksiline. Teepuu eeterlik õli pärineb Austraalia teepuu taime (Melaleuca alternifolia) lehtedest ning õli saamiseks töödeldakse lehti auruga.

Rahvameditsiinis on teepuu eeterlik õli hinnatud ka erinevate haiguste ravitsejana, tugevdades immuunsüsteemi, võideldes infektsioonidega ning pakkudes leevendust ka külmetushaigustest tulenevate sümptomite korral.  Kui üks pereliikmetest on haigestunud, siis piserda õhku teepuu eeterlikku õli, mis puhastab õhu, tõrjub viirused ning ennetab teiste pereliikmete haigestumist. Külmetuse korral võib teha ka auruvanni, tilgutades teepuuõli keenud vette ning hingates auru 10 minutit sisse. Lisaks aitab teepuuõli kaasa ka mikrohaavade paranemisele ja on heaks abiliseks päikesepõletuste korral. 

Teepuuõlist leiab leevendust ka sügeleva ja ärritunud peanahaga kaasuvatele sümptomitele. Teepuu rahustab peanahka, ergutab juuksekasvu ning aitab ennetada kõõma teket. Probleemse peanaha korral leiad abi Nurme looduslikust teepuuõliga tahkest šampoonist.  

Kuidas teepuuõli näohoolduses kasutada? 

  • Tupsuta otse vistrikule! Vistrike vastu võitlemisel on palju abi teepuuõliga tupsutamisest. Kanna paar tilka õli näpu otsaga otse punnile ning lase üleöö toimida. Õli pärsib bakterite elutegevust ja nende paljunemist ning kuivatab vistriku, peatades selle leviku. Samuti võib suvisel ajal teepuuõli kanda sääsepunnidele. 
  • Pese nägu sügavpuhastava teepuuõliseebiga. Nurme teepuuõliseebil on nahka sügavpuhastav toime, see peseb maha mustuse ja rasu, kuid ei riku seejuures naha loomulikku tasakaalu. Nurme teepuuõliseep sobib hästi nii probleemse näonaha hoolduseks kui ka abivahendiks raseerimisel, kuna ennetab nahaärrituse ning sissekasvanud karvakeste tekkimist. teepuuõli seep
  • Teepuuõli on suurepärane abiline ka herpese korral. Kui tunned, et herpes hakkab endast märku andma, tupsuta õrnalt herpesele teepuuõli ning korda tegevust terve päeva vältel. Õli teeb herpesele üks-null juba paari päeva möödudes! 

Siinkohal soovime teiega jagada üht südantsoojendavat tagasisidet meie kliendilt, kes leidis aknele leevendust kasutades Nurme teepuuõliseepi. Armas Keterin kirjutas meile nii:

Tere! “Satun harva kiitma tooteid, mida olen proovinud oma aknenahale, kuna lihtsalt miski pole aidanud. Otsisin Teid just Facebooki lehelt üles, et lihtsalt jagada enda jaoks nii positiivset kogemust teie teepuuõliseebist, et teeksite sama armastuse ja hoolega neid edasi. Niisiis – olen proovinud erinevaid happeid, koorimisi, käinud kosmeetiku juures ning miski pole aidanud, kuniks kursaõde soovitas mul proovida teie Detox-seepi, pidavat aitama. Suhtusin väga skeptiliselt. Kuna elan Soomes siis leidsin googeldades, et siinsetes Prismades müüakse detox, meresoola kui ka teepuuõliseepe. Kohalejõudes aga avastasin valikust vaid teepuuõliseebi ning meresoolaseebi. Otsustasin teepuuõliseebi kasuks. Märkasin juba järgmisel päeval oma lõuapiirkonnas muutusi, mustpeasid peaaegu ei olegi ja põletikulised paar punni taanduvad. See seep on imeline ja mu jaoks lihtsalt elumuutev! Tellisin juba suures õhinas ka detoxseebi ning elukaaslasele meesteseebi, samuti soovitasin sõbrannale, kellel ka aknega probleeme, proovida teepuuõliseepi. Mul on kahju, et ma ei ole endajaoks seda imelist seepi varem avastanud, vaid vaevanud ja raha kulutanud kallitele brändidele. Pärast 3aastast võistlust aknega, tundub mulle tänu teile lõpuks väljapääs. Südamest tänulik ja jätkake sama hoole ja armastusega!”

Meil on hea meel, et Monika sai sheaõlist ja teepuuseebist abi: “Mina tahan jagada imelist tagasisidet. Juba aasta võitlen rasedusega kaasa tulnud ja sellele järgnenud aknega. E konsuldatsiooni kaudu määras nahaarst salvi, mis mu näo totaalselt pekki keeras. Tellisin siis teilt esialgu shea õli. Esmased haavandid ravis ära, aga akne püsis. Siis tellisin teepuuseebi. Kui nüüd aus olla, siis veel pole nädalatki täis. Tulemus pildil!”

Milline roll on aktiivsüsil probleemse näonaha hoolduses? 

Lisaks õlidele on nahahoolduses au sees ka sügavpuhastava toimega aktiivsüsi. Aktiivsüsi näol on tegemist peene musta värvi pulbriga, mis saadakse töötlemise käigus erinevatest suure süsinikutihedusega materjalidest nagu kookospähkli koorik, puit ja turvas. Protsessi tulemuseks on maitsetu ja lõhnatu negatiivse laenguga süsi, mille struktuur on seespidiselt justkui käsn ning mille pinda katavad miljonid väikesed poorid. 

näoseep

Aktiivsüsi imeb mustuse, toksiinid ja mürkained endasse, tagades naha sügavpuhastuse ning detox efekti. Aktiivsüsi aitab puhastada nahakoed sinna kogunenud jääkainetest, reguleerida rasunäärmete tööd ning aidates seejuures edukalt võidelda ka komedoonide ning ebamugavate punnidega. Just nende imeliste omaduste tõttu on aktiivsöega rikastatud ka Nurme sügavpuhastav näoseep, mis puhastab nahka sügavuti, eemaldades tõhusalt nahalt mustuse ja meigijäägid, nahka kahjulike kemikaalidega kahjustamata. Nurme sügavpuhastav näoseep on naturaalne, ohutu ning ilma igasuguse sünteetikata. 

See niisutab ning tagab naha loomuliku tasakaalu. Puhastades näonahka sügavpuhastava näoseebiga, saad olla kindel, et kogu mustus saab täielikult eemaldatud, jätmata nahale meigijääke.

Meil on suur rõõm jagada teiega ka armsa Marioni edulugu, kes sügavpuhastavast näoseebist oma aknele leevendust leidis. Marion kirjutas meile nii:

näoseep“Panen kirja oma loo seoses Nurme “life saver„ tootega. Olen 20-aastane tütarlaps kes on vaevelnud probleemse näonaha käes vähemalt 10 aastat. Mind on vahelduva eduga aidanud mõned üksikud ravimid ja ka minimaalselt. Ostsin tegelikult juba mitu aastat tagasi endale Nurme sügavpuhastava Detox seebi, see oli siis veel isegi roosa karbi sees, mind tegelikult tõmbaski ostma just see karp. Too hetk ei kasutanud ma seda igapäevaselt ja ma ei taibanud erilist vahet. Vahet hakkasin aga märkama alles hiljaaegu (kuu tagasi äkki), kui seda seepi igapäevaselt meigieemaldajana hakkasin kasutama (hommikul ja õhtul). Minu suureks üllatuseks oli see, et näonahk oli palju kirkam ja vistrikud hakkasid tasapisi kaduma. See tegi lausa nii head tööd, et ma ei soovinud isegi enam oma vistrike pigistada (mida ma paraku tegin), ega seal tegelikult ei olegi enam midagi pigistada! Olin pisut kurb, et ma seda varem ei olnud avastanud. Oleks ju tore olnud, kui juba teismelisena oleks naha korda saanud! Selle kirja soovitas mul kirjutada täna hommikul minu sõbranna, kellel on hiljaaegu näonahk tunduvalt kehvemaks muutunud. Soovitasin talle siis seda sama seepi ning temasõnul on ta sellest seebist sõltuvuses ja see on teinud tema nahaga nii väikese ajaga super head tööd. Kavatsen selle seebi ka oma pisikesele vennale osta, kes samuti juba oma noore ea kohta kehva näonahaga võitleb. Lähipäevil olen kosmeetiku juurde minemas, kes on minu nahka juba mitu aastat ravinud, ma ei jõua tema imestust ära oodata. Kindlasti mainin ka temale, millega ma naha paremaks sain. Olen ääretult tänulik ja palju kiidusõnu Nurmele!”

Kui Sinagi oled probleemse näonahaga kimpus ning otsid leevendust, siis julgustame Sind proovima Nurme tooteid! Jääme huviga ootama Sinu tagasisidet ning kogemust aadressile kaisa@nurme.eu .

Pin It on Pinterest